over Ritter Advies
Lees verder
Re-integratie 2e spoor
Lees verder
Outplacement
Lees verder
Human Resource
Lees verder
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • over Ritter Advies
  • Re-integratie 2e spoor
  • Outplacement
  • Human Resource

whk premieWerkgevers hebben mogelijk jarenlang duizenden euro’s teveel betaald aan de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Met die premie verzekeren zij hun werknemers onder meer tegen de financiële gevolgen van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

Beeld Werkgevers hebben mogelijk duizenden euro’s teveel Whk-premie betaald
Dat concludeert Aon uit de rechtszaak van een werkgever die stelt dat in de gedifferentieerde Whk-premie voor 2014 onrechtmatig ook de Ziektewetlasten zijn meegerekend. Op deze lasten, die op uitkeringslasten uit 2012 zijn gebaseerd, had de werkgever naar eigen zeggen geen invloed. Het gerechtshof van Amsterdam stelde de werkgever afgelopen vrijdag in het gelijk. De Belastingdienst kan dus een fikse stroom aan claims tegemoet zien van werkgevers die jarenlang een te hoge gedifferentieerde Whk-premie hebben betaald.

De te verwachten claims aan het adres van de Belastingdienst pakken mogelijk nog hoger uit als de uitspraak ook opgaat voor het gedeelte van de gedifferentieerde premie voor uitkeringen voor de WGA-flex in 2012. Of het echt zover komt, staat nog niet vast: de Belastingdienst kan nog tegen de uitspraak van het hof in cassatie gaan.

Premie controleren en laten corrigeren
“Dit is hét moment voor werkgevers om hun gedifferentieerde Whk-premie vanaf 2014 te controleren en te laten corrigeren,” aldus Daniel Rijnbeek, Managing Consultant bij de afdeling Corporate Wellness van Aon Nederland. De uitspraak van het Hof toont aan dat werkgevers soms wel duizenden euro’s teveel hebben betaald. Rijnbeek: “Werkgevers zullen zich nu terecht afvragen of zij de afgelopen jaren ook onnodig veel voor de Whk hebben betaald. Wie daar zekerheid over wil, adviseren wij de jaarlijkse controles van deze premie vanaf 2014 opnieuw te laten uitvoeren.”

Bron: hrpraktij.nl

 

Ritter Advies HR Consulting en Re-integratie specialist

 

Re-integratie specialist
Kan uw zieke medewerker niet terugkeren in eigen functie? Is er binnen uw organisatie ook geen andere passende functie aanwezig? Ritter Advies heeft de deskundigheid om uw medewerker te begeleiden in het proces met als doel een functie bij een andere organisatie.

Outplacement
Moet u afscheid nemen van een medewerker? En hebben jullie gekozen voor een outplacementtraject? Dan bent u bij Ritter Advies op het juiste adres. Wij helpen uw medewerker om wat geweest is zo goed mogelijk af te sluiten en te starten met een nieuw begin. Een begin waarin wij uw medewerker begeleiden richting een nieuwe baan.

HR consulting
Heeft uw organisatie HR kennis of capaciteit nodig, die u zelf (nog) niet in huis hebt? Ritter Advies helpt u graag. Terwijl u zich richt op het ondernemen, zijn uw personeelszaken op orde.

Over Ritter Advies
Medewerkers die langdurig arbeidsongeschikt zijn, zijn een zorg voor elke organisatie.
Voor het begeleiden van hen heeft u kennis en tijd nodig.

Contactgegevens

 

Email:contact@ritteradvies.nl
Tel:06-38627331
KvKnr.:70430209

 

Contactformulier